Известният австралийски готвач Пийт Евънс е глобен хиляди долари, след като

...
Известният австралийски готвач Пийт Евънс е глобен хиляди долари, след като
Коментари Харесай

Готвач глобен заради лечебно чудо срещу COVID-19

Известният австралийски готвач Пийт Евънс е санкциониран хиляди долари, откакто разпространява " лампа ", която съгласно него може да помогне за лекуване на ковид.

В петък на Евънс беше присъдена санкция в размер на 25 000 австралийски $ (16 000 щатски долара) за изказванията му, че устройството BioCharger - което наподобява като кръстоска сред блендер и лампа с вискозна оцветена течност - може да донесе победа в борбата с ковид на Ухан.

Във видео, излъчено във Фейсбук по-рано този месец Евънс „ изяснява " лечебните свойства на творението си. Изявление на Австралийската администрация за лечебни артикули (TGA) гласи, че изказванието на майстора готвач няма „ явна основа “ и е получила редица недоволства.

" Всяко обвързвано с COVID-19 изказване буди значително безпокойствие за TGA поради нарасналата угриженост на обществеността по отношение на пандемията ", се споделя в изказване на регулатора.

„ BioCharger NG не е здравно произведение, не е предопределен за потребление при диагностициране на заболяване или други положения “, обявиха от компанията. BioCharger, който се продава за 14 990 щатски $, от този момент е липсващ от уеб страницата на Евънс.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР